Musik

De populära jazzkvällarna fortsätter på Tiljan också våren 2017. Fredagar kl.22 på Café Tiljan samt 17.3 och 13.5 kl.19 på Stora scenen.

 

På scenen under säsongen står: färska Yrjöpristagaren, saxofonisten Esa Pietilä, sångaren Mia Simanainen ackompanjerad av viola da gamba, bandoneon och Moog-syntetisator, ett 18-manna big band samt en Thelonius Monk-hyllning av Sibelius-Akademins jazzmästare.

"Åbo Svenska Teaters Café Tiljan har blivit en musikalisk kammare för Åbos jazzfolk. Här klingar jazzen akustiskt vackert i lyxig miljö. Det kommande programmet lovar fortsatt hög standard." -TS

 

Fr 5.5 kl. 22 Sibis Jazz: Monk 100 Years

Lö 13.5 kl. 19 - Stora scenen
Turku Jazz Orchestra & Viktoria Tolstoy (SE)

En av Europas mest uppskattade jazzsångerskor Viktoria Tolstoy kommer äntligen som solist till Turku Jazz Orchestra. Tolstoy och Åbos prestigefyllda big band står för en fin upplevelse med stämningsfull jazz, blues och ballader. Och ja, den begåvade sångerskans morfars farfar var den ryske författaren Leo Tolstoy.
Längd ca 2 h inkl. paus.

 

Fr 8.9 kl. 22: Magnetia Orkesteri

Pauli Lyytinen – saxofoner
Verneri Pohjola – trumpet
Eero Tikkanen – bas
Mika Kallio – trummor

Improvisationens mästare Pauli Lyytinen och Verneri Pohjola i det nya bandet Magnetia Orkesteri har skivrelease och konsert. Höstens första Flame Jazz-kväll bjuder på akustisk jazz framförd av landets främsta musiker. Det blir fart och farliga situationer samt stora känslor!

 

Fr 6.10 kl. 22: Kadri Voorand Quartet (ES)

Kadri Voorand – sång
Virgo Sillamaa – gitarr
Taavo Remmelin – bas
Ahto Abner - trummor

Den estniska sångerskan Kadri Voorand har med sin passionerade scenkarisma och sin personliga musikstil fänglat jazzvänner runt om i världen. Kadri valdes till årets bästa kvinnliga artist i Estland i år och bandets tredje skiva Armupurjus blev årets bästa jazzalbum. Kadri är en av Estlands mest älskade musiker tack vare sin jordnära personlighet, sin käcka musik och sin aktivitet internationellt.

 

Fr 10.11 kl. 22: Joona Toivanen Trio

Joona Toivanen – piano
Tapani Toivanen – bas
Olavi Louhivuori - trummor

Joona Toivanen Trio från Jyväskylä har nått en mogen ålder på 20 år och fått ett namn om sig ute i världen.  Den spelar nordisk lyrisk pianojazz och firar sina jämna år med en turné och ett nytt album. Trion blev i tiden internationellt känd genom att den vann en nordisk tävling för jazzband. Under åren har bandet uppträtt runt om i världen.

 

Fr 1.12 kl. 22: Laura Annika Quartet

Annika Mustonen – sång
Aleksis Liukko – piano
Joonas Tuuri – kontrabas
Jesse Ojajärvi – trummor

Laura Annika Quartet flätar samman gnistrande melodier med kristallklara ögonblicksbilder och kommer ut med sitt debutalbum under hösten 2017. Bandet lotsas av sångaren Annika Mustonen, som komponerar musiken tillsammans med pianisten Aleksis Liukko. Bandet kombinerar skickligt sin musik med både skriven och ordlös sång.

 

www.flamejazz.com

Apr 2017
TiOnToFr
 
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Boka biljett

OBS! Endast kontanter vid biljettköp vid dörren!

Information


Genre: Jazz

Konserter: 5.5 och 13.5.2017, 8.9-1.12.2017

Scen: Café Tiljan (OBS! Ingång via Eriksgatan
13 A!) och Stora scenen

Längd: varierar

Instagram