Esitys-

tietoa

Täältä löydät hyödyllistä tietoa teatterikäynnistäsi.

 

Esityksen peruuntuminen

Esitys peruutetaan ainoastaan pakottavista syistä (force majeur). Esityksen peruuntuessa asiakas voi vaihtaa lippunsa toiseen näytökseen tai saada rahansa takaisin. Teatteri ei korvaa muita kuluja, kuten lipun toimitus- tai postituskuluja eikä myöskään matka- tai yöpymiskuluja.
 

Esitykset alkavat täsmällisesti

Yleisöä pyydetään saapumaan teatteriin ajoissa, koska esitykset alkavat täsmällisesti. Teatteriesityksen alku ilmoitetaan yleisölle kolmella soitolla. Ovet saliin avataan 15 min ennen esityksen alkua. Ensimmäinen soitto annetaan noin 10 minuuttia ennen esityksen alkua. Toinen soitto on viisi minuuttia ennen ja kolmas soitto juuri ennen salin ovien sulkemista ja esityksen alkua. Myöhässä tulleet pääsevät saliin vasta väliajalla.
 

Induktiosilmukka ja tekstitys

Teatterissa ei ole käytössä induktiosilmukkaa, mutta tekstitämme päänäyttämöllä esitettävät musikaalit ja oopperat sekä suomeksi että ruotsiksi.
Tekstitys ei voi aina sanatarkasti seurata vuorosanoja näyttämöllä, silloin tällöin 
joudumme lyhentämään ja yksinkertaistamaan. Panostamme tekstitykseen, jotta teatteritaide olisi helposti lähestyttävää yhä laajemmalle yleisölle. Tekstitys ei näy kokonaan teatterin kaikilta paikoilta. Parhaat paikat tekstityksen seuraamiseen ovat permannon keskellä, 1. parven keskellä ja 1. rivillä sekä 2. parven 1. rivillä.
 

Ikäsuositukset

Teatterin ikäsuositus on joustava. Ennen kaikkea on kyse vanhempien harkintakyvystä, kuinka tottunut teatterissakävijä lapsi on ja kuinka herkkä hän on. Lisätietoja jokaisen näytelmän omalta sivulta.
 

Juoniseloste

Useimpiin näytelmistä on saatavilla suomenkielinen juoniseloste, lyhyt tiivistelmä näytelmän tapahtumista. Löydät sen nettisivuiltamme kyseisen näytelmän kohdalta.
 

Kiitokset näytelmän tekijöille

Jos haluat lähettää esityksen artisteille ja tekijöille kukkia tai lahjoja, voit jättää ne kortilla varustettuina naulakkovahtimestareille. Vahtimestarit toimittavat ne eteenpäin lahjan saajille, esimerkiksi näyttelijät saavat kukat esityksen loppukiitoksiin näyttämölle.
 

Käsiohjelma

Lisätietoa näytelmistä saa esitysten käsiohjelmista, joissa usein kerrotaan mielenkiintoista ja selventävää tietoa teoksesta, sen kirjoittajasta, taustoista, tekijöistä, roolihahmoista ja näyttelijöistä. Käsiohjelmia myydään lippukassalla ja vaatesäilytyksessä.
 

Matkapuhelimet ja muut elektroniset laitteet

Yleisöä pyydetään sulkemaan matkapuhelimet sekä muut elektroniset laitteet virrattomiksi esityksen ajaksi.
 

Paikoitus

Turun keskustasta löytyy parkkipaikkoja mm. Louhen parkkihallista ja Kauppahallin vierestä.
 

Palaute

Palautetta teatteriesityksistä voi jättää teatterin henkilökunnalle tai teatterin Internetsivuilta löytyvällä palautelomakkeella. Voit lähettää sähköpostia osoitteeseen info(a)abosvenskateater.fi
 

Pyöratuolilla

Päänäyttämöllä on 4 pyörätuolipaikkaa, jotka sijaitsevat katsomon oikealla (2 paikkaa) ja vasemmalla (2 paikkaa) puolella.
 

Ruokien ja juomien vieminen katsomoon kielletty

Nauti virvokkeita vasta väliajalla teatteriravintolassa. Älä vie teatterisaliin ruokia tai juomia äläkä rapisevissa kääreissä olevia makeisia.
 

Vaatesäilytys

Teatterin ala-aulassa on naulakko, jossa vaatteiden säilytys maksaa 2 €/takki.
 

Valo- tai videokuvaaminen ja nauhoittaminen kielletty

Esityksen taltiointi on mm. tekijänoikeussyistä kielletty.
 

WC:t

WC:t sijaitsevat teatterin aulassa, kahvilan yhteydessä  ja 2. parvella.
 

Väliajalla

Väliajan kesto on noin 20 minuuttia. Teatterin väliaikapalveluista huolehtii EnkeliGroup, joka on avoinna väliajalla ja tilauksesta myös ennen näytäntöjä. Väliaikatarjoilut kannattaa tilata etukäteen, jolloin tarjoilu on valmiina katettuna. Etukäteistilaukset voi tehdä ÅST:n lippukassan kautta 02-277 7377, biljetter(a)abosvenskateater.fi tai ryhmämyyntimme kautta, puh 02-277 7379.

Osoitteet


Päänäyttämö: Aurakatu 10

Studionäyttämö: Eerikinkatu 13 B, 4. krs

Tiljan: Aurakatu 10. Flame Jazz-esityksiin sisänkäynti Eerikinkadulta 13 A.

Kanslia: Eerikinkatu 13 B, 2. krs

Lippukassa: Aurakatu 10, Thalia Hansakorttelissa


Katso kartalta.


Sisäänkäynti pyörätuolilla liikkuville lippukassan luota Thaliasta. Ota mielellään yhteyttä lippukassaan tai teatterin vahtimestariin ennen tuloasi.

 

 

 

 

VisitTurku-sivuston kautta löydätte yöpymisvaihtoehtoja, ravintoloita ja muita Turun nähtävyksiä. Lue lisää!