Scener

Våra tre scener står till ditt förfogande, från den glittrande Stora scenen i nyklassisk stil till den intima teaterscenen Studion.

Åbo Svenska Teater har två fasta scener: Stora scenen med 367 platser och Studioscenen med 130 platser. Dessutom spelas mindre föreställningar på caféscenen Tiljan. ÅST har också regionteaterstatus. Det innebär att teatern har som uppgift att turnera med föreställningar i Åboland, Västra Nyland och Åland. Därför brukar vi tala om regionteatern som vår fjärde scen.

Det är också möjligt att hyra teaterhusets utrymmen för privata tillställningar, se mera information här.

 

Stora scenen

Salongen är indelad i tre biljettkategorier, A-, B- och C-platser. Prisgrupp II (B-platser) kan ha begränsad sikt/ komfort. Prisgrupp III (C-platser) har varierande sikt/ komfort (nr. 255-263, 280-288, 333, 334, 349, 350 är barstolar).

Se en karta över salongen.

Vissa föreställningar på Stora scenen textas, och textningen syns tyvärr inte från rad 1 på parketten.

Det finns utrymme för 4 rullstolar på parketten.

Ingången till Stora scenen sker genom huvuddörrarna vid salutorget, adressen är Auragatan 10. Ingången för rullstolsbundna sker från Thalia-delen i Hansakvarteret, bredvid ÅST:s biljettkassa.

 

Studioscenen

Studioscenen, även kallad Studion, har precis fått en ny läktare, med 130 platser. På denna scen framförs mindre föreställningar där åskådarna får en mera intim teaterupplevelse. Studioscenen är belägen i det sk Bagarhuset, och ingången till den sker från Antintalo i Hansakvarteret. Scenen ligger på fjärde våningen och adressen är Eriksgatan 13.

 

Tiljan

På vår caféscen Tiljan ordnar vi mindre föreställningar som till exempel musikuppträdanden och stå upp-shower. I salongen ryms 98 besökare. Ingången till Tiljan är den samma som till Stora scenen, dvs genom huvuddörrarna vid salutorget, Auragatan 10. Tiljan är belägen på andra våningen.

Karta över Teaterkvarteret

                

Klicka för större

Scenernas mått


Stora scenen

Scenöppning: 8,65 m
Förscen till ridå: 3,00 m
Spelutrymme, bredd: 11,40 m
Hela scen, bredd: 16,20 m
Scendjup (från ridå): 11,20 m
Höjd (scenöppning): 5,00 m
 

Studion

Öppning: 12,60 m
Speldjup: 8,80 m
Höjd: 5,60 m (men taket sluttar vid bakscen)
Scenbredd: 9,70 m
Scendjup: 10,20 m

 

Tiljan

Scenbredd: 6 m bak, 4,5 m fram
Speldjup: 3 m på högra sidan, 2 m på vänstra